Gemeentebelastingen blijven ongewijzigd

Overpelt houdt de gemeentebelastingen in 2010 ongewijzigd. Ook de ‘pestbelasting’ op motoren blijft. De oppositie hield in tijden van crisis er een andere mening op na.

Raadsvoorzitter Fransen (CD&V): “Zonder die belasting komen we anders niet rond voor onze verplichtingen op het industriepark.”

Overpelt voorziet in zijn meerjarenplanning 600.000 euro voor renovatie van gemeentewegen in 2010. Een te ijverige communicatieambtenaar had het in de toelichting over 6 miljoen euro voor wegenwerken.

Vlaams Belang stemde tegen de nieuwe regeling op afvalinzameling. Raadslid Vissers: “Dit is een serieuze verhoging van belastingen. De mensen krijgen minder afvalzakken en de pmd-afvalzakken dienen betaald, terwijl men vroeger zijn plastic afval gratis naar het containerpark mocht brengen.”

Voorzitter Fransen: “Wij evolueren naar een haal- in plaats van een brengmethode. Dat is Vlaamse regelgeving.” Tot maart 2013 mogen de Peltenaren oude huisvuilzakken blijven gebruiken.

Vanaf 1 april 2010 schaft Overpelt de betoelaging van zonne-installaties af. “De kostprijs voor zonnepanelen en zonneboilers is fors gezakt. Wij voorzien meer geld voor isolatie en beglazing”, aldus de voorzitter.

PaTh

Meerderheid: CD&V ( 10) en sp.a (2)

Oppositie: Open-Lijst (7) en Vlaams Belang (4)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio