Wim Dries legt eed af als burgemeester

“Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat nauw na te komen.” Met die woorden legde Wim Dries gisternamiddag in de handen van gouverneur Herman Reynders de eed af als tiende burgemeester van Genk.

In zijn toespraak loofde gouverneur Reynders Jef Gabriels voor diens verdienste voor Limburg, en in het bijzonder voor Genk. De voorwaarde om een goede burgemeester te zijn is, volgens Reynders, dat hij of zij moet blinken van de goesting. “En dat was bij Hilde Claes in Hasselt en nu ook bij Wim Dries in Genk zeker het geval”, lacht de gouverneur.

Wim Dries, een beetje overmand door de emotie, kreeg het even moeilijk toen hij zijn vader en zijn familie dankte voor de steun, en in het bijzonder ook zijn moeder, die acht jaar geleden overleed. “Ik weet dat ze bijzonder trots geweest zou zijn”, zei Wim met een brok in de keel. Hoewel Wim Dries nog ruim twee weken moet wachten alvorens zijn mandaat ook effectief op te nemen, omgordde burgemeester Jef Gabriels hem gisteren toch al de sjerp die bij het ambt hoort.

CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio