Herman Van Veen krijgt eredoctoraat van VUB

Print
Herman Van Veen krijgt eredoctoraat van VUB

Herman Van Veen krijgt eredoctoraat van VUB

De Nederlandse artiest Herman Van Veen krijgt een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Van Veen wordt geëerd omwille van zijn inzet voor de Rechten van het Kind. Ook cartoonist ZAK mag zich binnenkort doctor honoris causa noemen.

Herman Van Veen is bij ons vooral bekend als zanger, maar naast zingen, schrijven, componeren, regisseren en acteren zet hij zich ook in voor de Rechten van het Kind. Hij was jarenlang bestuurslid en goodwill-ambassadeur voor Unicef Nederland.

Luidkeels verzet

Van Veen stichtte ook verschillende organisaties die de Rechten van het Kind ondersteunen in ontwikkelingslanden en Europa.

Volgens de VUB "onderscheidt de artiest zich van zijn vakgenoten door een lichtvoetige, hekelende ondertoon te gebruiken om zich kritisch en luidkeels te verzetten tegen elke vorm van humanitair onrecht".

Omdat de VUB dit jaar onder meer de 40ste verjaardag van haar eigen onafhankelijkheid viert worden er meer eredoctoraten uitgereikt dan normaal. Naast Herman Van Veen krijgen nog acht andere "persoonlijkheden" een eredoctoraat, onder wie ook cartoonist ZAK en Chris Van den Wyngaert, rechter bij het Joegoslavië-tribunaal.

Bekijk hier een optreden van Herman Van Veen: