Vestigingen Sunparks en Center Parks tijdelijk dicht

Nog tot midden december sluit vakantiepark Kempense Meren in Mol de deuren. De economische crisis zorgt voor te weinig boekingen. Ook de andere Belgische vakantieparken moeten een tijdje dicht. Daaronder ook de Vossemeren in Lommel.

jrosquin

Het vakantiedorp Kempense Meren in Mol-Rauw sluit opnieuw twee weken alle vakantiehuisjes en de recreatiemogelijkheden op het domein.

De boekingen lieten, vooral door de economische crisis, op zich wachten, waarop het algemeen bestuur besliste om alle vakantiegangers te concentreren in slechts een deel van de 21 Europese parken van de groep. Sunparks Mol maakt deel uit van Center Parcs.

Andere vestigingen volgen

Alle Belgische vestigingen gaan in de komende periode voor een bepaalde tijd en afwisselend dicht. Sunparks Vielsalm is op dit moment ook gesloten. Vestigingen zoals Vossemeren in Lommel of Sunparks in De Haan zullen ook volgen. De reserveringen voor die bepaalde periodes werden eerder al onmogelijk gemaakt. Vroegboekers kunnen in andere parken terecht.

Na de rush tijdens de kerstdagen zal het domein opnieuw voor een maand sluiten vanaf midden januari, dat staat nu al vast.

Geen loonverlies

Volgens Bart Everaert, parkdirecteur in Mol, is de periode voor en net na kerst ieder jaar problematisch. Nu komt er nog eens bij dat steeds meer mensen last minute boeken wat een langetermijnvisie onmogelijk maakt. Wanneer de crisis achter de rug is, belooft de directeur dat het park weer 365 dagen per jaar open zal zijn.

De werknemers zouden niet moeten vrezen voor loonverlies.