Het weer voor woensdag 2 december

Woensdagochtend liggen de minima rond +2°C. Voormiddag is het eerst nog droog maar tegen de middag kan er wat lichte regen uit het wolkendek vallen. Namiddag is het meestal droog met nu en dan wat gespetter. De maxima komen uit tussen 5 en 6°C en de wind waait matig uit het zuiden.

rweytjens_fr

's Avonds passeert er een actievere regenzone vanuit het westen.

Donderdag kunnen er verspreid over de provincie een aantal buien vallen en in de loop van de namiddag kan het ook een poosje gaan regenen. Het wordt dan wel even flink zachter met minima rond +7°C en maxima tot 10 of lokaal zelfs 11°C. Er waait een matige wind uit zuidelijke richting.

Vrijdag blijft het in Limburg dan weer op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur zet opnieuw een stapje terug naar minima rond 2°C en maxima in de buurt van 7°C. De wind waait dan zwak uit zuidelijke richting.

Zaterdag liggen de minima dicht tegen het vriespunt. Een groot deel van de dag blijft het droog, al kan er in de loop van de dag hier en daar even wat regen vallen. Het wordt 's middags opnieuw een graad of 7.

Zondag wordt het weer een tikkeltje zachter en het blijft overwegend droog.

Ruben Weytjens

Niet te missen