Vlaams Sportjuweel voor gewichtheffer Tom Goegebuer

De 34-jarige gewichtheffer Tom Goegebuer nam dinsdagavond het Vlaams Sportjuweel in ontvangst in het Kaaitheater in Brussel.

wverhaert

In 2009 zag hij het jarenlange harde werken bekroond met een Europese titel. Eerst zilver op het EK, dan een ticket voor de Olympische Spelen van Peking en op 5 april 2009 Europees goud. "De jongste jaren oogstte de Gentse stralingsfysicus wat hij in het decennium tevoren had gezaaid", benadrukt de jury.

Nooit opgeven

Goegebuers advies luidt al lang dat je nooit mag opgeven, dat iedereen geconfronteerd wordt met tegenslagen en dat topsport een werk van jaren is, waarbij geduld een fantastisch mooie deugd blijkt. "Dit motto siert zijn pagina op de website Topsport Vlaanderen en zelden was iets meer van toepassing op een Vlaamse atleet."

Goegebuer is ook actief in het bestuur van zijn club, een gediplomeerd trainer en zelfs docent bij de Vlaamse Trainersschool.

Het Vlaams Sportjuweel wordt toegekend aan een Vlaams atleet die in de loop van het jaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd of een uitzonderlijk sportieve loopbaan heeft afgesloten.