Dakloze broers krijgen erfenis van 4 miljard euro

Twee Hongaarse broers die in grotten leven, krijgen mogelijk een erfenis van maar liefst vier miljard euro.

jlenaerts

Zsolt en Geza Peladi zwerven dakloos door de straten van Boedapest en ruimen rotzooi op in ruil voor wat geld. Daar komt nu waarschijnlijk verandering in want hulpverleners van de Hongaarse daklozenorganisatie zijn recent aangesproken door advocaten die op zoek zijn naar de broers.

Hun grootmoeder uit Duitsland is overleden en haar erfenis, die geschat wordt op vier miljard euro, wordt volgens de Duitse wet automatisch doorgeschoven naar familie. Het leven van de Peladi's en hun zus die in de VS woont, zal dus drastisch veranderen.

Contact

De broers hadden al lange tijd geen contact meer met hun welgestelde oma uit het Duitse Baden-Württemberg, meldt De Telegraaf. "We wisten dat onze moeder uit een rijke familie kwam. Maar ze was een moeilijk persoon en ze liet ons in de steek. We verloren het contact met haar en onze vader. Moeder overleed toen ze nog maar 43 was", zei de 43-jarige Geza aan het Hongaarse ATV.

Hij is dus hoopvol voor de toekomst: "Mijn broer en ik hebben alleen elkaar. Geen vrouw kijkt om naar mannen die in een grot leven. Dat kan gaan veranderen, misschien kunnen we als we geld hebben eindelijk een partner vinden en een normaal leven opbouwen."

Fraude

De broers zijn bezig om afschriften van hun moeders dood te verkrijgen om zo de familieband te bewijzen. Pas daarna kunnen ze hun erfenis in Duitsland opeisen. De naam van overleden vrouw is niet bekendgemaakt uit angst voor fraudeurs die een aanspraak op het geld willen maken.