Trekt Racing Genk Leekens of Sollied aan?

Racing Genk maakte gisteren werk van de opvolging van Hein Vanhaezebrouck. Hoe ver Racing in zijn zoektocht naar een nieuwe coach staat, wil het niet kwijt. Maar het heeft blijkbaar wel centen. Zowel KV Kortrijkcoach Georges Leekens als Trond Sollied lijken alvast geïnteresseerd in de job.

jrosquin

De cv's van kandidaat-coaches blijven binnenstromen bij RC Genk. Hoewel het interim-coach Pierre Denier (foto) snel van zijn taak wil verlossen, laat blauw-wit zich niet opjagen en wil een goede keuze maken.

Sollied

Een naam die blijft terugkeren is die van Trond Sollied, ook al is de Noor een dure vogel. Kiest hij voor de Belgische competitie, dan zal hij ook genoegen moeten nemen met een Belgisch salaris, dat weet hij. Bovendien maakt Genk zich sterk dat de financiële middelen om een degelijke coach binnen te halen wel degelijk aanwezig zijn.

Aan Het Nieuwsblad bevestigde Sollied dat hij een informeel telefoongesprek had met het bestuur van Genk. Hij noemt Genk "een interessante club" en "een goed gestructureerde vereniging".

Eind augustus 2009 verbrak hij in onderling overleg zijn contract bij Heerenveen. Nadien leek het dat Sollied zou ingaan op een aanbod van het Turkse Ankaragücü, maar die deal ging uiteindelijk niet door.

Leekens: "geschikte man"

Georges Leekens beantwoordt eveneens aan het profiel van de toekomstige Genkcoach, alleen is de Limburger momenteel niet vrij. Kortrijkpreses Joseph Allijns was woedend dat Leekens het voorbije weekend in het geruchtencircuit vernoemd werd. "Genk heeft me nog niet gecontacteerd, ik kan dus niet spreken over iets wat er niet is", aldus Leekens. "Mijn voorzitter is ongerust, maar hij moet juist fier zijn dat er belangstelling voor me is. Beter zo want dat betekent dat ik goed werk lever. Ik zie het ook als een teken van respect."

Leekens zou de ideale coach voor RC Genk kunnen zijn, vindt hijzelf. "Ik beantwoord aan het profiel en ik heb in het verleden al onmogelijke opdrachten tot een goed einde gebracht", vervolgt hij. "Mijn reputatie is uitstekend, ik ken de streek en de club. En ik heb misschien wel de meeste ervaring van alle trainers." Toch acht Leekens de kans naar eigen zeggen klein dat hij naar de Cristal Arena zal komen.

KRLI