Het weer voor dinsdag 1 december

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog met wolken en opklaringen. Voormiddag is een enkele bui links of rechts niet helemaal uitgesloten, maar de meeste buitjes trekken over Antwerpen naar het zuiden. Namiddag worden de opklaringen steeds breder en het wordt dan zo'n 7 tot 8°C warm.

rweytjens_fr

De zwakke wind draait namiddag van noord naar zuid.

Woensdagochtend liggen de minima tussen het vriespunt en +2°C, afhankelijk van het tijdstip waarop de bewolking arriveert. Aan de grond zal het op de meeste plaatsen gaan vriezen. Voormiddag is het eerst nog droog maar tegen de middag kan er wat regen uit het wolkendek vallen. Namiddag is het meestal droog met nu en dan wat gespetter. De maxima komen uit tussen 5 en 6°C en de wind waait matig uit het zuiden. 's Avonds passeert er een actievere regenzone.

Donderdag kunnen er verspreid over de provincie een aantal buien vallen en in de loop van de namiddag kan het ook een poosje gaan regenen. Het wordt dan wel even flink zachter met minima rond +7°C en maxima tot 10 of lokaal zelfs 11°C. Er waait een matige wind uit zuidelijke richting.

Vrijdag blijft het in Limburg dan weer op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur zet opnieuw een stapje terug naar minima rond 3°C en maxima in de buurt van 7°C. De wind waait dan zwak tot soms matig uit zuid tot zuidoostelijke richting.

Ruben Weytjens

Niet te missen