BOB-campagne van Schouppe onhaalbaar

Politievakbond VSOA noemt de plannen van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe om tijdens de BOB-campagne 180.000 chauffeurs te laten blazen onrealistisch. “Door een gebrek aan manschappen en middelen kunnen we dat cijfer niet halen.”

ikerremans

De strengste ooit, zo is de nieuwe BOB-campagne aangekondigd. Toch betwijfelt Alain Ysebaert van politievakbond VSOA dat het allemaal zo’n vaart zal lopen. “Er zal maximaal gecontroleerd worden. Daar bestaat geen twijfel over. Alleen, die 180.000 effectieve controles waarvan sprake, die zijn gewoon niet haalbaar. Het zullen er flink wat minder zijn.”

“Het laten blazen op zich is niet het meeste werk”, zegt een Antwerpse commissaris. “De administratie vraagt gewoon enorm veel tijd. We kunnen natuurlijk familie en vrienden laten blazen om aan de vooropgestelde quota te komen. Maar wie bewijzen we daar een dienst mee?”

“Door besparingsmaatregelen zijn veel korpsen onderbemand, vooral in de grote steden. In veel zones zitten ze nu al op hun tandvlees. Bovendien wil minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom dat er zo weinig mogelijk overuren worden gepresteerd. We kunnen het gewone politiewerk toch niet laten liggen voor de BOB-campagne?”, aldus nog Ysebaert.

TG

Meer over Etienne Schouppe