Niemand positief bij controles in voormiddag

De lokale politie Houthalen-Helchteren heeft maandagvoormiddag op drie plaatsen alcoholcontroles gehouden. Geén van de gecontroleerde chauffeurs blies daarbij positief.

De politievakbond VSOA stelde gisteren overigens dat “met de huidige mensen en middelen” de politie niet in staat is om nog strenger dan andere jaren te controleren tijdens de BOB-actie.

De politie Houthalen-Helchteren hield tussen 9 en 10 uur alcoholcontroles op de Kazernelaan in Helchteren, de Weg naar Zwarberg in Houthalen-Oost en de Meerstraat in het centrum. Een 25-tal autobestuurders kreeg ook effectief een ademtest opgelegd. Ze waren allemaal safe. In de namiddag werd er nog eens een uurtje op de Lillosteenweg gecontroleerd. Ook daar blies niemand positief. Bij de controles werden wel enkele boetes opgesteld voor het niet dragen van de gordel. Hoofdinspecteur Roger Haccuria: “De mensen reageerden allemaal positief op deze actie. De meesten hadden al gehoord dat er van deze acties zaten aan te komen.”

De politievakbond VSOA klaagt ondertussen aan dat het voor deze BOB-campagne vooropgestelde aantal controles niet haalbaar is. Niet zozeer het blazen zelf, wel de administratie neemt de meeste tijd in beslag.

Alain Ysebaert van VSOA: “De federale politie denkt net als vorig jaar het beoogde aantal controles te kunnen realiseren. De lokale politie niet. Het klinkt paradoxaal, maar vooral in steden kampt men met personeelstekorten. Bovendien is de eindejaarsperiode sowieso druk voor de politie. In veel politiezones zitten ze nu al op hun tandvlees. Om dan nog te zwijgen over de wegpolitie.”

MM/TG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio