“Een bril mag ook uitstraling hebben”

Michel Hons (31) heeft aan de Europalaan naast de kerk in Dilsen-centrum een nieuwe optiek geopend. Na zijn studies opticien in Brussel deed hij stage in Maaseik en werkte dan 7 jaar in Hasselt. “De tijd was rijp om een eigen optiek te starten.”

“Het centrum van Dilsen groeit en hier komen regelmatig nieuwe winkels bij. Op een zondagnamiddag reed ik voorbij het pand waar ik nu actief ben en zag dat deze ruimte te huur stond. Het was een grote ruimte met etalages en ruime parking voor de deur waar je geen parkeergeld moet betalen voor je wagen. Zelf ben ik opgegroeid in Maaseik en Neeroeteren, maar daar zijn al opticiens. Dilsen is ook dichtbij huis.”

Michel begon een idee uit te werken om zijn zaak in te richten. “Het zijn lichte, grijze tinten geworden in een strak interieur. Dat heb ik speciaal gedaan zodat de brilmonturen, die meestal iets donkerder zijn, beter tot hun recht komen. Mijn motto is zien en gezien worden. Een bril is om goed door te kunnen kijken en die mag ook een beetje uitstraling hebben. De tijd dat je 30 jaar met eenzelfde bril door het leven moet, is ook voorbij.”

Opmeten

Michel verkoopt onder meer Prada, Ray-Ban en Götti. “Dat laatste is een Zwitsers concept, ik ben voorlopig de enige in de Maasvallei met dit merk.” Ook voor het opmeten van je ogen kan je bij Hons terecht.

MMD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio