“Iedereen moet zich hier thuisvoelen”

Mario Winters (37) en Angela Cairo (30) openden in de Dorpsstraat in Achel café VIII Promille. “In ons assortiment naast frisdranken, ook koffie en gebak en natuurlijk ontbreken de zware 8° bieren niet.”

Achelaar Mario werkt al 15 jaar bij Ford Lommel en heeft nu loopbaanonderbreking. Samen met vriendin Angela (bediende aankoop bij Hansen Transmissions) droomde hij er al een tijdje van om een gezellig café in Achel te openen. “Toen dit pand vrijkwam, zagen we grote mogelijkheden.”

Trappist

Ze staken de koppen bijeen, maakten plannen voor de inrichting en met de welgekomen hulp van familie en vrienden konden ze na 9 weken hun VIII Promille openen. “We willen dat cliënteel van alle leeftijden zich bij ons thuisvoelt. Gezelligheid is troef. Daarom kozen we voor een eerder neutraal interieur met zachte tinten, moderne verlichting en een rustiek zitzaaltje. Daar liggen dagelijks enkele kranten ter beschikking voor wie hier bij een lekker kopje koffie de actualiteiten wil bijhouden.”

Het café, waar geen eten wordt geserveerd en dus wel gerookt mag worden, heeft 40 zitplaatsen en biedt ruimte aan 80 mensen. Buiten is een ruim terras dat nog voor de zomer omheind wordt. “En natuurlijk ontbreekt de Achelse Trappist niet op de kaart.”

LiTh

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio