Kinderopvang Tutti Frutti gaat verhuizen

De buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti verhuist vanaf 7 december naar haar nieuwe locatie op de Rummenweg. Na 13 jaar worden de deuren van het Berghmanshuis definitief dichtgetrokken voor de nieuwe gebouwen aan de voormalige verpleegsterschool .

De ruimere infrastructuur biedt nu al de mogelijkheid om 105 kinderen op te vangen.

De extra opvangplaatsen zijn meer dan nodig om de lange wachtlijsten te doen inkrimpen. Tutti Frutti biedt opvang aan kinderen van 2,5 tot 12 jaar voor en na de schooltijd, op woensdagnamiddag, schoolvrije dagen en vakantiedagen. De totale kostprijs van de vernieuwing bedraagt 250.000 euro. De nieuwe infrastructuur maakt ook een betere werking mogelijk.

“De kinderen worden vanaf maandag ingedeeld in 2 leeftijdsgroepen. De kinderen van 2,5 tot 6 jaar en de kinderen van 7 tot 12 jaar. Ze krijgen aparte lokalen met een aangepast aanbod aan activiteiten, speelgoed en didactisch materiaal,” weet schepen Bert Stippelmans. De nieuwe locatie is uitgebreid met 250 vierkante meter en hedendaags ingericht met een link die verwijst naar de wereld van de volwassenen. Het speelgoedkeukentje voor de kinderen is een kopie van de grote keuken in de opvang. De leeszaal voor de kleinsten lijkt op een grotemensenbibliotheek. De grotere kinderen krijgen in deze nieuwe locatie hun eigen ruimtes.

JCr

Zaterdag 5 december opendeur van 14 tot 17 uur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio