Shopping op Europaplein Eisden

Als het van de huidige Open Vld-sp.a-meerderheid afhangt, verrijst er binnen de twee jaar een woon-en winkelcomplex op het Europaplein in Eisden. Het gemeentebestuur liet het bureau Cleuren & Merken een ontwerp uittekenen waarbij het plein een verlengde moet worden van de winkelstraat Pauwengraaf.

Het laatste stuk van deze handelsstraat ligt er nu een beetje verweesd bij met de nodige leegstand. “Het is de bedoeling om het winkelcentrum M2 via de Pauwengraaf te verbinden met het nieuwe winkelcomplex op het Europaplein”, zeggen de schepenen Michel Vigneron, Erik Kortleven en Caroline Penders.

“Daarom wordt het plein visueel zichtbaar vanaf de Pauwengraaf omdat we gaan bouwen op de helft van de voorliggende Bevrijdingslaan. Bovendien wordt het verkeer aan de Giffy, komende van de Tuinwijk, verplicht rechts af ter slaan tot voor de PTS. Vandaar komt er, door de huidige speeltuin, een verbinding tot op de Dennenlaan. Daardoor wordt het stukje Onze-Lieve-Vrouwstraat van op de hoek Pauwengraaf tot aan Enoteca Gallo verkeersluw”, legt Michel Vigneron uit. Onder het Europaplein komt een parkeergarage van 230 plaatsen en in de nabijheid van de school en de sporthal wordt voor 224 bijkomende parkeerplaatsen gezorgd.

“Het complex wordt een U-vorm met binnenplein en uitkijk op de Bevrijdingslaan”, weet Erik Kortleven. “Bovendien zullen alle winkels op de begane grond een doorkijkfunctie naar de achterliggende wijk hebben. Alles is doorgepraat met de betrokkenen. Ook met de beheerders van de speeltuin die in de buurt een nieuw onderkomen krijgt.”

“We gaan nu een wedstrijd voor de projectontwikkelaars uitschrijven. De nieuwbouw mag in hoogte variëren van vier tot zes hoog. Begin volgend jaar kan de gemeenteraad dit besluit goedkeuren zodat we eind volgend jaar met de realisatie kunnen starten”, besluit schepen Penders.

JTh


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio