Verzinkbare paaltjes blijven nog voor verwarring zorgen

De tweede lading verzinkbare paaltjes die de Hasseltse binnenstad verkeersvrij moeten maken, werkt eindelijk naar behoren. Toch geraakt geregeld nog iemand verstrikt in het centrum en blijven de afwisselende uren van dichtgaan voor verwarring zorgen. “Dat weten we en die kleine pijnpuntjes moeten dan ook zo snel mogelijk weggevlakt”, vindt verkeersschepen Rob Beenders.

In de zomermaanden werd het Hasseltse verkeersvrije gebied fors uitgebreid. Een tweede lading ‘pop-up’-paaltjes zorgde voor een verdubbeling van de oppervlakte waar het winkel-wandelgebeuren in de stad zich afspeelt. Alleen: waar eerder al paaltjes stonden, blijven die om 11 uur uit de grond schuiven om de toegang tot die zones onmogelijk te maken, terwijl de nieuwe paaltjes pas om 13 uur verrijzen. Verwarrend allemaal voor wie absoluut met de wagen de stad in wil.

“Absoluut juist maar we bewandelen samen met de handelaars de weg van de geleidelijkheid”, zegt schepen Beenders. “Daarom zou ik graag voor het komende terrasseizoen van start gaat, één uniform systeem voor de verzinkbare verkeerspaaltjes hebben zodat die allemaal vanaf 11 uur omhoog staan en de stad verkeersvrij wordt. Dat is tenminste duidelijk.”

Politie

Voor wie toch binnen de afgebakende zone verzeilt met de wagen, of daar al binnen reed nog voor de paaltjes omhoog glijden, geeft de schepen van verkeer een tip. “Je kan, op welk tijdstip ook, de politie bellen die met cameratoezicht, vanuit het commissariaat elk paaltje meteen kunnen zien en indien nodig ook laten zakken. Echt vast geraken in de binnenstad hoeft dus niemand te overkomen.”

Dirk JACOBS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio