Biesonder boeiend Bilzen krijgt nieuw stadslogo

De stad Bilzen gaat zich een nieuwe huisstijl aanmeten. Het startschot is gegeven met de voorstelling van het nieuwe stadslogo. Een sierlijke krul boven de letters ‘biesonder boeiend Bilzen‘ geeft aan dat er in altijd wat te beleven valt in het Haspengouwse stadje.

“Bedoeling is dat we onze sterke troeven nog meer gaan uitspelen om zo nog meer bezoekers, nog meer toeristen en nog meer industrie naar hier te halen”, zegt burgemeester Johan Sauwens.

Wie duidelijk niet meer moet worden overtuigd van de Bilzense kwaliteiten, zijn de Bilzenaren zelf. “Ze voelen zich nauw verbonden met hun stad, zijn er heel fier op”, zegt Els Ameloot van het studiebureau WES. Zij gingen op zoek naar de sterktes en zwaktes van Bilzen. En wat bleek: 32,8% van de ondervraagden kon zelfs geen enkel minpunt opnoemen. “Bilzenaren vinden hun stad leuk om te wonen, gezellig om te winkelen en bijzonder mooi om te wandelen. Alden Biesen is voor iedereen een ‘Must See’. Iedereen wil hier erg graag blijven wonen. Het enige wat de bewoners een beetje missen is werkgelegenheid in de streek”, zegt de onderzoekster.

Buitenwereld

“Wat wij nu willen doen is de bezoekers, toeristen en investeerders naar hier lokken. Daar slaagden we het laatste decennia al goed in. Maar we willen beter doen door het winkelcentrum nog aantrekkelijker te maken. De komende jaren willen we 20% meer shoppers naar Bilzen lokken. Wie weet kunnen we zo de koopvlucht naar Nederland stoppen”, zegt burgemeester Johan Sauwens. Ook met de werkgelegenheid in zijn stad heeft Sauwens grootse plannen. “We gaan twee nieuwe industriegebieden ontwikkelen om de investeerders aan te trekken.” En een derde belangrijke troef die nog niet voldoende werd uitgespeeld is het toerisme. “Alden Biesen is heel bekend. Alleen wordt de link met Bilzen nog te weinig benadrukt. Dat gaan we nog meer doen.”

Mireille MAES

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio