Brullende dieven weg met 50.000 euro aan jeanskleren

De New York Jeans Store in de Neerstraat heeft in de nacht van zondag op maandag dieven over de vloer gekregen. De vader van de zaakvoerster die boven de winkel woont, riep vanop zijn balkon om hulp, maar dat mocht niet baten. De man kreeg van de daders uitdagend gebrul te horen, daarna vertrokken de gemaskerde mannen met ongeveer 50.000 euro aan merkkleding.

Rond 3.15 uur sloegen twee daders toe. “De voordeur hebben ze geforceerd maar toen dat niet lukte, hebben ze het glas stukgeslagen, waarschijnlijk met een koevoet. Vooraan in de winkel zijn damesbroeken van G-Star en Esprit en sweaters en jasjes van het merk Animal gestolen”, zegt zaakvoerster Anne-Marie Verspreet (33). De daders droegen bivakmutsen.

Alarm

“Mijn vader woont boven de zaak en hij is wakker geworden van het alarm. Hij is naar het balkon gelopen en heeft om hulp geroepen, maar dat heeft natuurlijk niet veel geholpen. Het enige wat hij te horen kreeg was nog wat uitdagend getier van de daders. Die zijn daarna met hun donkere VW Golf, met Nederlandse nummerplaat, weer vertrokken”, zegt de zaakvoerster. “Het was bijna alsof ze me stonden uit te lachen”, zegt vader René. “Hoewel in de straat eenrichtingsverkeer geldt, hebben ze hun auto gewoon omgekeerd en zijn ze tegen de richting in weggereden”, zegt de zaakvoerster. Er zijn in totaal voor ongeveer 500 stuks gestolen, goed voor een prijs van om en bij de 50.000 euro”, zeggen René en Anne-Marie.

De winkel opende gisteren wel opnieuw de deuren. Politie Beringen-Ham-Tessenderlo onderzoekt de zaak.

Eef COOLEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio