Dieven stelen computers voor gamers

Twee computers en een toetsenbord zijn gestolen bij Compu-City in de Rozenkranslaan in Termien. De uitrusting is volgens de eigenaar vooral geliefd bij gamers. Er is voor bijna 3.000 euro gestolen en voor ongeveer evenveel euro schade.

De bewakingscamera in de zaak heeft de diefstal in beeld gebracht. “Twee mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag rond 4.15 uur een kelderrooster door de winkelruit gegooid om binnen te geraken. Een tv en een computer zijn zwaar beschadigd geraakt, dus die kan ik weggooien”, zegt zaakvoerder Didier Vandoren (41). “Volgens mij zijn de daders twee jonge gasten. Ze wisten precies goed wat ze wilden, want ze zijn recht naar hun buit gelopen.” Dat was een computer van 2.000 euro en één van 600 euro. Een toesenbord werd ook gestolen. Door de ravage die werd aangericht schat de eigenaar de kosten op zo wat 6.000 euro.

Flatscreens

De computerzaak was gisteren gesloten door de wekelijkse sluitingsdag. “Maar dinsdag zijn we gewoon terug open. Ik ga nu wel een stevige ruit plaatsen en extra detectoren. Zo’n diefstal wil ik niet opnieuw zien gebeuren”, zegt Didier.

Politie GAOZ onderzoekt de zaak. Voorlopig is er nog geen spoor van de daders. Begin vorige week werd er ook al ingebroken in de elektrozaak

Elektro Trend in de Emiel Vandorenlaan in Waterschei. In twintig seconden werden toen door vijf daders vijf flatscreens gestolen. Volgens de eigenaar waren de daders toen geen jongeren.

CN/ECo

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio