“Voetbal is thuis stuk van het leven”

Het gaat beter met Jos Meykens. De coach van Herk FC werd vorige week dinsdag van de training naar het ziekenhuis afgevoerd nadat hij zijn evenwicht was kwijt geraakt. Momenteel herstelt Meykens thuis. Zondag was hij zelfs op de wedstrijd aanwezig. Hij volgde zijn mannen vanuit de VIP-ruimte.

“Ik was enorm duizelig. Alsof je een stevig stuk in je voeten hebt”, licht Meykens toe. “Het heeft iets met een bloedvat aan het evenwichtsorgaan te maken. Ik ben nu thuis, maar moet nog een aantal ambulante onderzoeken ondergaan. Die uitslagen moet ik afwachten. Intussen neem ik medicatie en daardoor is mijn toestand er al goed op vooruit gegaan. Of er een operatief ingrijpen noodzakelijk is, weet ik nog niet en hoe lang ik buiten strijd ga zijn evenmin. Alleszins al minstens veertien dagen.”

“Nog minstens twee weken out”

Alleen een trap op en af gaan, lukt Meykens niet en met de wagen rijden zit er evenmin in. Daarvoor heeft hij ondersteuning van zijn vrouw nodig.

“Ik heb het stuur van de wagen wel nog niet in handen, maar ik bepaal wel de richting”, grapt Meykens.

En dat was zondag naar Herk-de-Stad, waar FC ‘s Herenelderen partij gaf (4-0-winst). “Als je iets dergelijks overkomt, wordt alles relatief. Toch merk je dat voetbal een stuk van het leven is in ons gezin. Vooraf ben ik de spelers goeiedag gaan zeggen in de kleedkamer en de wedstrijd zelf heb ik gevolgd vanuit de VIP. Ik moet zeggen dat de mannen me aangenaam hebben verrast. Daarboven beleef je een wedstrijd niet zo intens als op de bank, maar anderzijds krijg je een beter overzicht. Ik heb de jongens prachtige combinaties op de mat zien leggen. Zij werden vanuit de dug-out goed begeleid door Jan Dilissen en Johan Demulder, onze hulptrainers. Natuurlijk werd er gebrieft. Je merkt ook dat onze spelers goed op elkaar zijn ingespeeld. Daar hebben we twee tot drie jaar aan gewerkt. Als Herk dit niveau kan aanhouden, doen we mee tot het einde.”

Jos CASTERMANS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio