Vangompel neemt ontslag

Gisteren legde Rony Vangompel zijn trainersfunctie bij Esperanza Neerpelt langs zich neer. “Er moet iets gebeuren. Zo kon het niet meer verder. Ik neem deze beslissing in het belang van de club.” Vangompel blijft wel verbonden aan de club: hij wordt nu het hoofd van de sportieve commissie.

De verloren derby tegen Leopoldsburg was het sein voor Vangompel om definitief de handdoek te gooien. “Een maand geleden kon de voorzitter me nog overhalen. Ditmaal stond mijn besluit vast. Om een einde te maken aan de huidige malaise zag ik maar één oplossing: zelf opstappen”, aldus Rony Vangompel die bezig was aan zijn vijfde seizoen bij de Noord-Limburgse club.

“Onmiddellijk na de wedstrijd heb ik mijn beslissing meegedeeld aan de voorzitter en spelers. Ik ben te zeer begaan met dit Neerpelt. Om de club nog enige overlevingskans te gunnen, was deze drastische ingreep nodig. Treft hem enige schuld? De trainer is de eindverantwoordelijke voor het sportieve. Als je maar tien punten uit dertien wedstrijden kunt puren, scoor je een onvoldoende op het voetbalrapport. Deels neem ik dus mijn verantwoordelijkheid, maar met mijn ontslag wil ik dat de spelers ook eens zelf in de spiegel kijken en beseffen waarmee ze bezig zijn.”

Voorzitter Jan Winters betreurt ten zeerste de beslissing van Rony Vangompel “Rony is een zeer bekwame trainer, maar omdat de club zijn kennis niet overboord wil gooien, wordt hij vanaf vandaag het hoofd van de sportieve commissie. Hij zal zich zeker niet als een schoonmoeder moeien met het veldwerk. Werner Pinxten wordt ad interim hoofdtrainer tot aan de winterstop. Rony’s ontslag verplicht ons nog meer in eigen boezem te kijken. Zowel bestuur als spelers moeten een mea culpa slaan. Ons transferbeleid heeft gefaald. We hebben spelers aangetrokken die nog geen minuut gespeeld hebben. Ook de spelers gaan niet vrijuit. Hun mentaliteit laat soms te wensen over. Gisterenavond heb ik met de beheerraad mijn visie over onze club besproken. We zullen met de huidige spelerskern het behoud trachten te verzekeren, aangevuld met mogelijke transfers waarbij we de jeugd niet zullen verwaarlozen.”

Gert SILLEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio