Maaseikenaar drinkt zich zat in GB

Een Maaseikenaar heeft zich maandag in de GB-supermarkt in enkele minuten tijd lam gedronken. De man werd met een alcoholintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht. Lars Vervoort, woordvoerder van Carrefour noemt het een “trieste primeur in de geschiedenis van de supermarktketen”.

Volgens de woordvoerder was de man al onder invloed toen hij de winkel op de Burgemeester Philips-laan binnenwandelde. In enkele minuten tijd had hij een groot deel van de inhoud van een fles Bailey’s en Eristoff Black (wodka) soldaat gemaakt en viel hij op de grond. “Het winkelpersoneel had zeer snel in de gaten dat er iets fout was en schakelde politie en ambulancediensten in. Zo kreeg de man snel de nodige medische hulp en kon hij naar de spoedafdeling van het ziekenhuis worden gebracht.”

Dat mensen producten zomaar in de winkel consumeren, vindt de woordvoerder onaanvaardbaar.

“Het probleem is zeker niet van dien aard dat er meteen maatregelen moeten worden getroffen. Er staan nu al sterke dranken achter de kassa. Maar dat is om een andere reden. Deze producten zijn diefstalgevoeliger. Alle alcoholische dranken op die manier beveiligen, gaan we zeker niet doen.”

De politie Maasland deed maandag de vaststellingen. Op de vraag of de dronkenlap de rekening naderhand nog moet betalen, kon niemand een antwoord geven. “We hebben hem de rekening niet gepresenteerd. In zo’n crisismoment blijft de gezondheid van de ‘klant’ prioriteit.”

MM


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio