Win 2010 euro in 2010

De handelaars aan de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek pakken uit met een heuse stunt. Wie vanaf vandaag tot het einde van het jaar regelmatig zijn boodschappen doet bij de deelnemende handelaars, maakt kans op de hoofdprijs ter waarde van 2010 euro.

Bij het uitbreken van de huidige financieel-economische crisis, in oktober vorig jaar, staken de handelaars van de Weg naar Zwartberg een eerste keer de koppen bijeen. Het resultaat was de oprichting van de vzw Zelfstandigen Weg naar Zwartberg (ZWZ). “De kilometerslange Weg naar Zwartberg telt zo’n 90 handelszaken”, aldus ZWZ-voorzitter Dirk Myny en zijn echtgenote Lieve Janssen. “Van die 90 hebben 50 zelfstandigen besloten lid te worden van de vzw.”

Innovatief

De Weg naar Zwartberg ligt op de as tussen Bree en Genk, en krijgt heel wat verkeer te verwerken. “Wat uiteraard van groot belang is voor een handelsstraat”, zegt Myny. “Andere troeven voor de consument zijn onze goede bereikbaarheid, de vele parkeerplaatsen en het ruime aanbod. Je kan hier ongeveer alles vinden. Wie hier zijn inkopen komt doen, kan meestal tot vlak voor de winkel rijden.”

Ondanks die belangrijke troeven voelen ook de handelaars van de Weg naar Zwartberg de gevolgen van de crisis. “Dus zochten we naar innovatieve acties. Het doel dat wij voor ogen hadden, is het in de schijnwerpers plaatsen van onze handelsstraat. Niet voor mensen die graag aan funshopping doen, maar wel voor de dingen die dagdagelijks nodig zijn”, zegt Myny.

De eerste grote actie van de vzw ZWZ belooft meteen een stunt te worden. In totaal nemen 31 handelaars van de 50 ZWZ-leden deel aan de Eindejaarsactie. Wie vijf verschillende stempels (van vijf verschillende handelaars) op een spaarkaart verzamelt, maakt kans op een hoofdprijs ter waarde van 2010 euro (of op één van de 31 troostprijzen). “Elke aankoop geeft recht op één stempel, zelfs al is het maar een kleine aankoop”, legt Myny uit. “Hoe meer spaarkaarten je kan afstempelen, hoe groter je kansen.”

Lottorekking

De hoofdprijs van 2010 euro zal worden uitbetaald in aankoopbonnen, te verzilveren bij de deelnemende handelaars. De actie loopt vanaf vandaag tot 31 december. De winnaar wordt bij lottrekking bekendgemaakt op 11 januari 2010. “Ik ben blij dat we hier met zoveel handelaars toch aan hetzelfde touw trekken. Samenwerking tussen handelaars is immers niet evident”, stelt Lieve Janssen vast. “Bovendien zijn we te klein om met mega-acties uit te pakken.” De vzw ZWZ wil zich later - in samenspraak met de plaatselijke Unizoafdeling - ook opwerpen als gesprekspartner voor de plaatselijke overheid.

Dominiek CLAES

www.zwzopglabeek.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio