Racing Genk stuurt Hein Vanhaezebrouck de laan uit

Racing Genk heeft zijn trainer Hein Vanhaezebrouck ontslagen. De 2-0-nederlaag van zaterdagavond tegen Excelsior Moeskroen deed hem de das om. Volgens algemeen directeur Dirk Degraen ging Vanhaezebrouck sereen om met de beslissing van het bestuur. "Hij zag het zelf ook wel aankomen. De spelers waren ook gelaten. Maar de chemie met de coach was er nog".

kscherpenberg

"Met spijt heeft KRC Genk met onmiddellijke ingang afscheid genomen van haar coach Hein Van Haezebrouck", liet woordvoerder Eric Gerits zondagmorgen weten. "De club wenst Hein te bedanken voor zijn enthousiasme, arbeidskracht en voetbalkennis die hij ten dienste heeft gesteld van de club gedurende zes maanden en wenst hem het allerbeste in zijn verdere carrière als voetbalcoach."

Deze middag gaf algemeen directeur Dirk Degraen meer tekst en uitleg bij het ontslag van Vanhaezebrouck. T2 Pierre Denier neemt voorlopig over. Namen van mogelijke opvolgers wilde Degraen nog niet noemen. Wel heeft hij Denier beloofd om hem zo snel mogelijk te verlossen van de taak, die hij met tegenzin aanvaardde.

Zelfkritiek

De stoel van Vanhaezebrouck wankelde al geruime tijd. Anderhalve maand geleden na de zoveelste thuisnederlaag, tegen KV Mechelen, kreeg hij nog het vertrouwen. Uiteindelijk stapte enkel voorzitter Harry Lemmens op.

Na de nederlaag in Kortrijk, vorige week, werd Vanhaezebrouck zelfs onder vuur genomen door de nieuwe voorzitter. "Hij heeft elke week een uitleg voor de nederlagen, maar we missen zelfkritiek bij Hein", klonk het. Ook het systeem dat de coach altijd hanteert, werd op de korrel genomen.

Zeven nederlagen

Na zestien speeldagen staat Racing Genk in de klassering pas twaalfde met zeventien punten. De club verloor dit seizoen al zeven keer en dat strookt natuurlijk niet met de ambities in de Cristal Arena.

Coach Vanhaezebrouck werd afgelopen zomer weggeplukt bij KV Kortrijk. Hij is al de vijfde trainer die het seizoen niet zal afwerken na Aimé Antheunis (Germinal Beerschot), Aleksandar Jankovic (Lokeren), Miroslav Djukic (Moeskroen) en Stéphane Demol (Charleroi)

Aangeboden door onze partners