Danny Vanhamel vrijgelaten: "Ik voel me leeg"

Danny Vanhamel heeft in de vooravond de gevangenis verlaten als vrij man. "Ik heb een hele strijd moeten voeren en voel me leeg. Het gaat lang duren voor ik hier overheen ben", verklaarde de Lummenaar.

ksleurs

"Het verblijf in de gevangenis is me heel zwaar gevallen. Ik heb vijf jaar mijn best gedaan en plotseling wordt alles van tafel geveegd. Opeens was ik terug de crimineel van vroeger. Dat kruipt in uw kleren."

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank heeft vandaag in een vonnis beslist dat de voorwaardelijke invrijheidstelling van Danny Vanhamel niet wordt herroepen of herzien.

De ontvoerder van Anthony De Clerck belandde op 23 oktober opnieuw achter de tralies. De dag ervoor had hij sollicitatiegesprekken met gedetineerden gevoerd in de gevangenis van Hasselt.

Hij had daarvoor toestemming van de directie van de Hasseltse gevangenis en van zijn justitie-assisent. Maar het parket van Hasselt liet hem oppakken. "Hij had beter moeten weten, hij weet dat hij niet met (ex-)gedetineerden mag omgaan."

NV