Scala zingt voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft haar nieuwe campagne ‘Vluchteling word je niet uit vrije wil' gelanceerd en krijgt daarvoor de hulp van het meisjeskoor Scala.

ikerremans

Vluchtelingenwerk vindt dat mensen die oorlog en conflict ontvluchten, een veilig onderkomen moeten vinden. Ergens waar ze gastvrij worden ontvangen.

Grootvader

Scala en de broers Kolacny geven alvast gehoor aan die oproep. Ze herwerkten samen met drie gastzangeressen -de 19-jarige Petimat uit Tsjetsjenië, de 11-jarige Daniella uit Burundi en de 12-jarige Vesara uit Albanië- de single 'België'.

“Voor ons is het een logische zaak om mee te werken aan deze campagne van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Het is absoluut belangrijk dat vluchtelingen uit oorlogsgebieden in ons land worden opgevangen en hier de kans krijgen een nieuw bestaan op te bouwen."

"Onze eigen grootvader kwam naar België in 1919 als vluchteling uit een oorlogsgebied, namelijk Wenen. Zijn verhaal doet je beseffen hoe relatief het begrip 'vreemdeling' of 'vluchteling' is", aldus Stijn en Steven Kolacny.

Downloaden

De herwerkte single ‘België’ is vanaf 24 november te horen op de Vlaamse radiozenders. De single is te koop voor 2 euro, maar ook gratis te downloaden op vluchtelingenwerk.be.