De Slagmolen in Opglabbeek krijgt twee Michelinsterren - win een etentje!

Print
Opglabbeek - Restaurant De Slagmolen in Opglabbeek heeft als tweede in Limburg, naast Clos St. Denis in Vliermaal, twee Michelinsterren gekregen. De Slagmolen behoort daarmee tot de 15 beste restaurants van België.
p>"Het moet nog een beetje doordringen", zegt chefkok Bert Meewis. "Maar we zijn er uiteraard heel blij mee. We hebben een heel eerlijke, eenvoudige manier van koken met verse topproducten en het is fijn dat we hiermee twee Michelinsterren kunnen behalen."

Onze reporter belde Meewis om hem te feliciteren. Beluister zijn reactie:

Win een etentje

Om zijn twee sterren te vieren, geeft Bert Meewis een all-in etentje voor twee personen weg. Wilt u zich eens laten verwennen in een tweesterrenrestaurant? Doe dan mee met onze wedstrijd:
In welke gemeente ligt De Slagmolen? Sms Michelin en de naam van de gemeente naar 6007 (1 euro/sms). Sms'en kan tot en met donderdag.

Nieuwe sterrenrestaurants

Er zijn in Limburg ook twee nieuwe sterrenrestaurants bijgekomen: Magis in Tongeren en Prêt-à-Goûter in Zolder.

"We zijn uiteraard enorm blij met deze erkenning", zegt chefkok van Prêt-à-Goûter, Geert Vandenhove. "Ik wil dan ook alle eer geven aan mijn zoon Bart, die in de keuken staat, en mijn dochter Maaike, onze sommelier. Zij hebben hier even hard voor gewerkt als ik en zorgen voor een consequente kwaliteit van onze service en eten."

"Het is geweldig dat ons harde werk beloond wordt met een Michelinster. Het is de kers op de taart", zegt ook chefkok van Magis, Dimitry Lysens. "Ik heb jarenlang ervaring opgedaan bij andere sterrenkoks en streefde altijd naar hetzelfde niveau. Dat is me nu gelukt en het voelt fantastisch. Het is een extra bevestiging die we ook al kregen van onze vele klanten."

Hostellerie Vivendum in Dilsen, Aan Tafel bij Luc Bellings in Hasselt en Hoeve St-Paul in Lummen behouden hun ster.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio