Union Namen betrokken bij groot Europees gokschandaal

De Belgische club die betrokken zou zijn bij het grootschalige fraudeschandaal in het Europese voetbal zou Union Namen zijn. Dat melden Duitse media op basis van bronnen binnen het parket van Bochum. Woensdag houdt de UEFA een crisisvergadering over de zaak.

jrosquin

Clubs uit negen Europese competities zouden betrokken zijn bij het grote gokschandaal dat het Europese voetbal wel eens op haar grondvesten kan doen daveren. Ook twee matchen uit de Champions League en dertien wedstrijden uit de Europa League zouden 'verkocht' zijn.

Vorige week lekte het parket van Bochum, dat het onderzoek voert, al dat er zeker één Belgische ploeg die in 2009 in tweede klasse speelde betrokken was in de zaak. Er zou een 'gokgeurtje' zitten aan 17 wedstrijden.

Namen verdacht

Nu zou blijken dat de betrokken club Union Namen is. De club eindigde in het seizoen 2008-2009 kansloos negentiende en zakte naar de derde afdeling.

Nu blijkt dat er opvallend veel werd gegokt op wedstrijden van Namen tegen OH Leuven en Olympique Charleroi. Namen verloor beide wedstrijden.

Crisisvergadering

Woensdagmiddag plant de UEFA een crisisvergadering in Nyon rond het gokschandaal. Daarop zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van de federaties met clubs die betrokken zijn bij het gokschandaal. België zendt Jean-Marie Philips, de CEO van de Belgische Voetbalbond (KBVK).

(Foto: Namen in actie tegen Anderlecht in 2005)