Het weer voor maandag 23 november

Vandaag is het erg onstuimig. Heel de dag staat er een krachtige tot harde wind met rukwinden tot 80km/h. Bovendien trekken er geregeld felle buien en striemende regenvlagen over Limburg. Namiddag is er daarbij tevens kans op onweer.

rweytjens_fr

De middagtemperatuur schommelt rond 10°C maar in de vooravond loopt het kwik verder op naar zo'n 12 tot 13°C.

Dinsdag begint de dag op de meeste plaatsen droog maar nog voor het middaguur zal het opnieuw wat gaan regenen. Ook namiddag blijft het meestal bewolkt met af en toe wat regen of motregen. De wind neemt even wat gas terug. De maxima zijn ongeveer gelijk aan de minima en komen uit rond 13°C.

Woensdag zal het gedurende de voormiddag op de meeste plaatsen droog blijven. Namiddag trekt er een relatief zwakke regenzone van west naar oost over Limburg. Het wordt nog zo'n graad of 11 en er waait een vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdag blijven de meeste buien een groot deel van de dag ten westen van Limburg. Pas 's avonds wordt het opnieuw erg wisselvallig. Er waait nog steeds een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De temperaturen leveren verder in met minima rond 6°C en maxima tot 9°C.

Vrijdag wordt het wisselvallig met een aantal buien die mogelijk vergezeld zijn van enkele donderklappen. Eerst doet de wind het kalmer aan maar in de loop van de dag zal het toch weer wat harder gaan waaien. De minima schommelen dan rond een graad of 6 en we krijgen nog eens normale maxima rond 7°C.

Voor zaterdag staat er opnieuw veel regen en vooral veel wind op het menu. De temperatuur loopt dan door toedoen van de van oorsprong zachte zuidwestenwind wel weer even wat op.

Ruben Weytjens

Niet te missen