Stormweer richt ravage aan

Het stormweer dat vannacht over ons land trok heeft op tal van plaatsen voor zware schade gezorgd. Vooral in Vlaams-Brabant heeft de wind lelijk huis gehouden, maar ook in Limburg waren er tal van omgewaaide bomen en moest de brandweer uitrukken voor wateroverlast.

ghouben

In de Paddocklaan in Dilbeek is een dak van een woning geblazen, er vielen geen gewonden. Ook in Hoeilaart en Sint-Stevens-Woluwe zijn daken beschadigd. In Machelen en Lennik werden auto's beschadigd door omgewaaide bomen.

Hebt u een geval van stormschade? Meld het aan onze redactie op reacties@concentra.be!

Bomen en dakpannen

In Beringen moest de brandweer een achttal keer uitrukken voor omgewaaide bomen en wateroverlast, onder meer in Koersel, Beverlo en Paal. Ook in Peer en Bocholt vielen bomen over de weg. In Grote Brogel werden dakpannen weggeblazen.

In Nijvel in Waals-Brabant is de bliksem ingeslagen op een flatgebouw waarna het dak vuur vatte, de bewoners moesten het gebouw een tijdje verlaten. Ook Henegouwen kreeg te kampen met serieuze wateroverlast.

De brandweerkorpsen zijn vannacht tientallen keren moeten uitrukken voor wateroverlast, schade aan daken en omgewaaide bomen.

Bekijk de reportage van vtm: