Rake klappen voor Dominique D'Onofrio in Gent

Standard hield aan de trip naar Gent niet alleen een nederlaag over. Na de wedstrijd kwam het tot ongeregeldheden op een parking net buiten het stadion.

ghouben

Een restauranthouder viel samen met enkele portiers Dominique D’Onofrio en zijn gezelschap aan. Zwaarste slachtoffer: Philippe Gilis. De boekhouder van de Rouches incasseerde een kopstoot en is een tijdje werkonbekwaam.

De wagen van D’Onofrio bevond zich net buiten het stadion.

Alle parkings volzet

“We kregen van Gent parkeerkaarten buiten de beveiligde zone rond het stadion. Ze beweerden dat alle parkings rond het stadion reeds volzet waren.”

Patron

“Na de wedstrijd arriveerden we om 23.30u op een bijna lege parking bij onze wagen. Daar is de patron van restaurant ‘Pour Vous’, dat aan die parking ligt, op ons afgestapt. Hij is ons beginnen uitschelden. Toen wij aanstalten maakten om te vertrekken, kwamen er enkele portiers naar buiten. Die hebben ons aangevallen.”

Bij de keel gegrepen

Louis Small en d’Onofrio kregen enkele rake klappen. “Onze boekhouder Philippe Gillis is er erger aan toe. Eén van de portiers greep hem bij de keel en smakte hem tegen de wagen om hem daarna een kopstoot te verkopen. Hij is gewond aan het hoofd.”

Standard is van plan om klacht in te dienen bij het Ministerie van Binnenlandse zaken en de Profliga. Ook Philippe Gillis zal een klacht neerleggen tegen de restauranthouder.