Gasexplosie in Genk: "Vuurbol slingerde ons weg"

“Door het oog van en naald zijn we gekropen”, zucht Vittorio Mirisola (71) een week nadat een gasexplosie hem en zijn vrouw Sara Presti (63) meters door het huis uit slingerde en zijn woning aan de Verbindingslaan in Waterschei grotendeels de vernielde.

p>Het echtpaar ziet het nog allemaal gebeuren. “Het was zondagmiddag. De kinderen en kleinkinderen zouden, zoals iedere zondag, op bezoek komen”, doet Vittorio het verhaal. “Mijn vrouw zei dat ze gas rook. Zekerheidshalve ben ik naar buiten gegaan om de kraan van de gasfles dicht te draaien. Ik kom weer binnen en ruik nog steeds niets. De gasfles was dicht. Dus ik dacht het kan geen kwaad om het fornuis eens te proberen. Ik ging er van uit dat als er gas was dat maar een heel klein beetje kon zijn. Maar op het moment dat ik de knop van het fornuis raak ontstaat er een blauwe vuurbol en meteen daarop een explosie.”

“Die vuurbol zwiert me enkele meters door de keuken. Mijn vrouw, die wat verder stond, werd meters verder tot tegen de trap aan geslingerd.” Sara kon weer recht krabbelen en vluchtte het huis uit om hulp te zoeken bij de buren. “Ik dacht echt dat Vittorio er aan was.” Maar even later verschijnt ook Vittorio buiten, net als Sara volledig in shock.

Schade

Het paar werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Buiten wat schrammen, builen en kneuzingen komen Vittorio en Sara er met de schrik van af. Ze hebben ook geen brandwonden. De schade aan de woning is wel groot.

Chris NELIS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio