Hendrickx wijst de weg

Lindelhoeven trok in de topper tegen RC Peer aan het langste eind. Vooral op basis van de eerste helft viel er op deze overwinning niets af te dingen.

“Volgens mij was dit zelfs onze beste helft van de competitie,” zei een tevreden trainer Stefan Vanderhoydonck dan ook na de wedstrijd.

De bezoekers begonnen inderdaad erg sterk, met na amper drie minuten een eerste poging van Plessers op doelman Kelchtermans. Enkele minuten later werd het 0-1 wanneer de snelle Vrolix door de buitenspelval glipte en eenvoudig afwerkte. Peer kon daar weinig tegenover stellen, maar kwam toch langszij wanneer een schot van Eerdekens afweek en zo doelman Geuens verraste. Toch zou Lindelhoeven dankzij twee kopbaldoelpunten van Hendrickx (tweemaal op assist van Jegers) op een geruststellende 1-3 voorsprong afstevenen.

Tussendoor trof de kapitein ook nog eens de kruising. Op slag van rust kregen Plessers en Hendrickx nog een ideale kans op 1-4, maar ze kregen de bal er niet in. Na de rust nam Peer het heft in handen en op het uur leverde dat de aansluitingstreffer op via Moors. Toch bleef het vooral bij steriele druk, terwijl de counters van de bezoekers veel scherper waren. Zo zetten Plessers en Hendrickx Kelchtermans nog aan het werk. In de slotfase kon Lindelhoeven de score toch nog doen oplopen: eerst werd het 2-4 via Paz-Blasiotti na een doorsteekpass van Vrolix, een minuut later zette de pas ingevallen Reynders de eindstand op het scorebord. Veel meer dan een kopbal van Poelmans in blessuretijd kon de thuisploeg hier niet meer tegenover stellen.

“Het maakt niet uit wie scoort“

Kevin Hendrickx

Vanderhoydonck zag zijn team vooral voor de rust erg goed spelen. “We combineerden goed en kwamen vlot aan kansen. Eigenlijk had het bij de rust al gespeeld moeten zijn. Nu heb ik na de rust toch nog eventjes zenuwen gehad.”

Kevin Hendrickx scoorde net als vorige week twee keer: “Ach, het maakt natuurlijk niet uit wie er scoort. Belangrijker is dat we hier de zege meenemen, want we hadden er vooraf een beetje schrik voor,” aldus Hendrickx. “Maar we startten hier erg fel en eens we op voorsprong staan, kunnen we ons geliefkoosde spelletje spelen: counteren met onze snelle spitsen.”

Fabian VANGEEL

RC PEER: K. Kelchtermans, Beckers (46’ Moors), Davy Brebels, Poelmans, Dennis Brebels, Peeters, Bosmans, Nouwen, Langens, Creemers, Eerdekens.

LINDELHOEVEN VV: Geuens, Hendrickx, Plessers (78’ Kelchtermans), M. Vrolix (85’ Reynders), Smeets, Paz-Blasiotti, Jegers, Vangansewinkel (88’ Maes), Ruiz, Eerdekens, Linsen.

Doelpunten: 5’ Vrolix 0-1, 15’ Eerdekens 1-1, 21’ Hendrickx 1-2, 34’ Hendrickx 1-3, 60’ Moors 2-3, 84’ Paz-Blasiotti 2-4, 85’ Reynders 2-5.

Gele kaarten: Creemers, Paz-Blasiotti, Vangansewinkel.

Scheidsrechter: Oosterbosch.

Toeschouwers: 300.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio