Annemie Neyts opnieuw verkozen tot voorzitter Europese liberalen

Minister van Staat en Europees parlementslid Annemie Neyts is vandaag in Barcelona op het dertigste congres van de Europese Liberale Partij (ELDR) herkozen tot voorzitter voor de volgende twee jaar. Ze haalde 85% van de stemmen. Op het congres waren meer dan 400 liberale politici uit meer dan 25 Europese landen aanwezig.

ssimons

Annemie Neyts bedankte de Europese liberalen voor hun overtuigende steun. “Mijn prioriteit de volgende twee jaar is het ondersteunen van liberale partijen en liberale politici die het op dit moment moeilijk hebben om hun structuren uit te bouwen. In sommige gevallen worden ze zelfs bedreigd wanneer ze hun mening uiten. Vanuit onze Europese verbondenheid en ons gezamenlijk geloof in vrijheid, democratie, tolerantie en solidariteit ga ik me voluit inzetten om hen maximaal te ondersteunen.”

"De geknipte vrouw"

Open Vld-voorzitter en Europees fractieleider Guy Verhofstadt loofde in Barcelona Annemie Neyts voor haar inzet als' leading lady' van de Europese liberalen. “Onder het voorzitterschap van Annemie zijn de Europese liberalen meer dan ooit gegroeid. Vandaag vertegenwoordigt de Europese Liberale Partij meer dan 30 miljoen Europese kiezers en waren nog nooit eerder zoveel partijen lid van de ELDR. Met haar sterk geloof in een vrije en open samenleving, haar enthousiaste inzet en het respect dat ze over heel Europa afdwingt, is Annemie de geknipte vrouw om de ELDR ook de volgende twee jaar te leiden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer