Parket wil dat Vanhamel in de gevangenis blijft

Danny Vanhamel weet maandag of hij vrijkomt of nog een tijdje in de gevangenis moet blijven. Het parket van Hasselt heeft aan de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank alvast gevraagd om zijn voorwaardelijke invrijheidstelling te herroepen, hem achter de tralies te houden dus. “Hallucinant,” reageert Bert Vanmechelen, de raadsman van de Lummenaar.

kscherpenberg

De socilicatiegesprekken die Danny Vanhamel op 22 oktober in de gevangenis van Hasselt met gedetineerden voerde, lijken hem een maand later nog altijd zuur op te breken. Vooral het gesprek met Carl De Schutter, betrokken bij de moord op veearts Karel Van Noppen, wordt hem kwalijk genomen, al al had hij daarvoor de toestemming van de directie van de Hasseltse gevangenis en van zijn justitie-assisent.

Vanhamel voerde die gesprekken in het kader van zijn werk bij het Hergebruikcentrum in Lummen. “Hij had beter moeten weten, hij weet dat hij niet met (ex-)gedetineerden mag omgaan,” voerde het parket van Hasselt aan en liet hem oppakken.

“Hallucinant”

Vanhamel, de ontvoerder van Anthony De Clerck, verdween op 23 oktober terug achter de tralies, op 3 november schorste de strafuitvoeringsrechtbank van Brussel de voorwaardelijke invrijheidstelling van Danny Vanhamel. Gisteren mocht hij zich tijdens de zitting zelf verdedigen. “De rechter heeft lange tijd naar zijn argumenten geluisterd,” zegt zijn advocaat Bert Vanmechelen. “Het hallucinante is dat het parket van Hasselt in een erg kort pleidooi aanvoerde geloof te hechten aan het feit dat mijn cliënt niet bewust in de fout is gegaan maar toch wil datzelfde parket dat zijn voorwaardelijke invrijheidstelling wordt herroepen.”

NV


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio