BFV wil fusie met fruitveiling in Oost-Vlaanderen

De Belgische Fruitveiling (BFV) uit Sint-Truiden en de Oost-Vlaamse veiling Profruco praten over een fusie. Profruco zou in financiële moeilijkheden zitten. BFV is nu al de grootste fruitveiling van het land en zou hierdoor nog groter worden.

“BFV en Profruco hebben een fusieprotocol ondertekend, maar er is nog niets rond”, zegt Filip Lowette van BFV. Profruco draait elk jaar een omzet van 20 miljoen euro, BFV 150 miljoen euro. De twee andere Limburgse veilingen - Veiling Haspengouw en Veiling Borgloon - zijn samen even groot als BFV.

“Profruco verhandelt 30 miljoen kilo appels en peren en daarin zijn wij geïnteresseerd. Het is nog niet duidelijk of de telers met hun zacht fruit naar ons of naar Hoogstraten gaan. Dat zullen ze zelf beslissen.” Profruco lanceerde vorig jaar nog de kiwibes. Die bessen zouden - bij fusie - dan ook verdeeld worden door BFV. Wie teelt die bessen? “Zowel perenboeren als aardbeienboeren.”

Bij Profruco werkte tot half oktober Koen Torfs, die vroeger ook voor BFV aan de slag was als marketingmanager. Hij werd volgens het Agrarisch Dagblad half oktober bedankt door de Raad van Bestuur.

LC


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio