"Slachtoffer dodelijk ongeval in Houthalen treft geen schuld"

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft gisteren een erg omstreden vonnis van de politierechtbank hervormd.

In februari legde een politierechter de schuld voor een dodelijke kop-staartbotsing die in de nacht van 2 op 3 december 2007 gebeurde op de E314 in Houthalen-Helchteren voor twee derde bij het slachtoffer.

De familieleden van slachtoffer Selahattin Altin kregen toen slechts één derde van de gebruikelijke schadevergoeding toegekend.

Volgens die rechter had het slachtoffer zelf een fout gemaakt door plots naar links uit te wijken. De aanrijder, een 30-jarige inwoner van Heusden-Zolder, was tegen hoge snelheid ingereden op een voorligger. De aanrijder gaf enkel toe dat hij de maximum toegestane snelheid van 120 km/u had overschreden. Achteraf bleek dat de Heusdenaar ook 1,67 promille alcohol in het bloed had. De bestuurder van de aangereden auto, Selahattin Altin (36), uit Genk, verloor ter plaatse het leven.

De drie rechters die de zaak in beroep behandelden, behielden de bestraffing die de politierechter had opgelegd: 7 maanden cel, weliswaar met uitstel, een rijverbod van 9 maanden en een boete van bijna 5.000 euro, waarvan één derde met uitstel. Ze kwamen wel tot het besluit dat Selahattin Altin geen schuld treft.

JaNi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio