40 procent minder ongevallen op E313

Print
40 procent minder
ongevallen op E313

40 procent minder ongevallen op E313

Sinds de dynamische verkeersborden op de E313 tussen Geel- Oost en Ranst operationeel zijn (januari dit jaar), zijn op dat stuk autoweg 40 procent minder ongevallen gebeurd. Dat blijkt uit een eerste evaluatie van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

Om de verkeersonveiligheid op dat stuk E313 aan te pakken, werden de in- en uitvoegstroken verlengd.

Sinds januari is er richting Antwerpen ook een DVM-systeem (Dynamisch VerkeersManagement) operationeel. Dat is een telematicasysteem met meetlussen en camera’s om de verkeerssituatie te monitoren en weggebruikers via grote elektronische infoborden boven de autoweg hierover te informeren.

Waar er in de eerste tien maanden van 2007 nog 128 ongevallen gebeurden op het stuk E313, waren er dat in de eerste tien maanden van dit jaar nog maar 75. Dat is een daling van 40 procent. In de rijrichting Limburg daalde het aantal ongevallen van 79 naar 43 (- 45%).

Die grote afname valt te verklaren door de ingrepen aan de weg en het feit dat er minder kijkfiles zijn. “Deze resultaten bevestigen mijn wil om de komende jaren verder te investeren in DVM”, zegt Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V).

YL