102-jarige Tonia melkt koe

Tonia Nouwens blaast vandaag 102 kaarsjes uit. De voormalige zuster Deodata, die op haar 74ste uit het klooster trad, groeide op als boerendochter.

Omdat ze die tijd nog eens opnieuw wilde beleven, vroeg ze aan haar vertrouwenspersonen Herman en Hildegard een verrassend verjaardagscadeau. “Ze vertelde dat ze graag nog eens een koe zou melken”, legt Herman Bielen uit. “Het bleek niet eenvoudig om een boer te vinden bij wie ze dat nog met de hand mocht doen, maar uiteindelijk konden we bij melkveehouder Gielke Steyvers in Rotem terecht.”

Het melken zelf verliep heel vlot. Tonia’s knedende en masserende handen lieten al snel de melk van Bella in de emmer spuiten. “Zie je wel, zoiets verleer je nooit. Ook niet na 80 jaar”, glimlachte Tonia tevreden. “Hier beleef ik meer plezier aan dan aan een bos bloemen. En ik vergeet het nooit meer.”

Ook op haar 102-jarige leeftijd blijft Tonia nog altijd erg actief, ondanks een recente valpartij waarbij ze een dijbeenbreuk opliep. Op de website www.deodata.be houdt Herman Bielen haar levensverhaal bij.

PeC

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio