Het weer voor donderdag 12 november

Vanochtend vroeg regent het nog even maar deze regenzone zal ons tegen een uur of 8 verlaten via het oosten. Daarna blijft het droog met een afwisseling van wolken en een aantal opklaringen. De temperatuur loopt vanmiddag al op naar een graad of 11.

rweytjens_fr

Er komt een matige zuid tot zuidwestenwind te staan. In het tweede deel van de nacht naar vrijdag volgt er een zwakke regenzone en tegelijk zal ook de wind verder aanspannen.

Vrijdag kan het met tussenpozen wat gaan regenen. Tussendoor kan het ook meerdere uren droog blijven. De minima zijn zeer hoog en komen niet eens onder de 10°C uit en 's middags wordt het liefst zo'n 14°C warm. De wind zal matig tot vrij krachtig waaien uit meestal zuidelijke richting.

Ook op zaterdag blijft het niet droog. Waarschijnlijk start en eindigt de dag wel zonder nattigheid maar tussenin trekt er een welliswaar vrij zwakke regenzone van west naar oost. Het blijft wel zeer zacht met minima rond 10°C en de maxima bereiken opnieuw zo'n 13 tot 14°C. Er komt een vrij krachtige zuidwester te staan.

Zondag gaan we gewoon verder op dat elan met droge periodes maar ook kans op regen of buien. Het waait dan ook nog steeds matig tot vrij krachtig. De minima schommelen rond 9°C en 's middags wordt het zo'n 12°C.

Ook in de eerste dagen van volgende week trekken er regelmatig nieuwe regenzones over Limburg. Het blijft wel zeer zacht met maxima rond 12 a 13°C.

Ruben Weytjens

Niet te missen