Klaas Vantornout heeft peesscheur in rechterschouder

Veldrijder Klaas Vantornout liep na een val in de veldrit in Hoogstraten een erg vervelende blessure op. "Ik had tijdens de week na de wedstrijd wat last in de schouder", vertelt de West-Vlaming. "De pijn ebde stilaan weg, maar na Nommay werd die opnieuw iets erger. Daarom liet ik de blessure toch maar verder onderzoeken. In de rechterschouder is een pees 1,4 centimeter en zo'n veertig percent gescheurd, blijkt nu."

wverhaert

"Het letsel bezorgt me heel weinig pijn op en naast de fiets, maar houdt wel een groot risico in", luidt het op de website van zijn team Sunweb-ProJob. "Val ik nu nog eens op die schouder, dan kan de pees volledig doorscheuren en ben ik voor maanden helemaal buiten strijd. In principe kan alles nochtans genezen door een tweetal weekjes rust. Andere behandelingen bestaan er niet, want ontstekingsremmers en dergelijke hebben geen enkel nut."

"Maar nu aan de kant staan, dat lukt gewoonweg niet. Woensdag start ik - na lang twijfelen - in Niel, zondag is er Gavere. Het komt er nu op aan om niet te veel risico's te nemen. Al zal ik toch moeten proberen om niet al te veel met die blessure in mijn achterhoofd rond te fietsen."