Nokia roept 14 miljoen opladers terug

Gsm-producent Nokia roept 14 miljoen opladers terug wegens het risico op een elektrische schok.

wverhaert

Nokia heeft een omruilprogramma aangekondigd voor laders met het Nokia-merk die gefabriceerd werden door een Chinese leverancier. "We hebben vastgesteld dat de plastic behuizing van de bewuste laders los kan raken, waardoor de inwendige onderdelen van de lader bloot komen te liggen. Als de lader op het elektriciteitsnet is aangesloten en bepaalde inwendige onderdelen worden aangeraakt, kan dit een schok veroorzaken", luidt het bij Nokia.

Modellen

Er zijn nog geen gevallen bekend van eventuele incidenten of letselgevallen die te maken hebben met de laders, maar uit voorzorg zal Nokia de ladermodellen gratis vervangen. De laders werden geproduceerd door BYD tussen 15 juni 2009 en 9 augustus 2009, en het gaat om de modellen AC-3U en AC-3E. Ook laders van het type AC-4U die geproduceerd werden tussen 13 april 2009 en 25 oktober 2009 komen in aanmerking.

De laders werden geleverd bij Nokia-apparaten en los verkocht als accessoire. "Uw lader valt buiten het omruilprogramma als u hem hebt gekocht voor 15 juni 2009 voor de modellen AC-3U en AC-3E en voor 13 april 2009 voor het model AC-4U, of als het om een vergelijkbaar ladermodel van een andere leverancier gaat."