Tom De Sutter bereidt het eten voor

De straffen die het Vlaams Doping Tribunaal uitsprak voor Xavier Malisse en Yanina Wickmayer lokken heel wat reacties uit. Wat denkt bekend en sportend Vlaanderen over de schorsing van de tennisspelers?

wverhaert

Tom De Sutter werd maandagnamiddag gebeld door de redactie van Clint. "Ik bereid momenteel het eten van vanavond voor", luidde het aan de andere kant van de lijn. "Malisse en Wickmayer hebben zware sancties gekregen, terwijl ze helemaal niets misdaan hebben. Het gaat hier tenslotte om een vergetelheid. Eén jaar schorsing? Echte dopingzondaars worden even zwaar gestraft!"

Olivier Deschacht was net 'Fifa 2010' aan het spelen met enkele vrienden. "De straffen van Wickmayer en Malisse zijn niet correct", reageert Deschacht. "Het gaat hier niet om dopinggevallen, maar om nonchalance. En ik vind niet dat een sportman voor nonchalance zo zwaar gestraft moet worden."

Op Facebook zijn enkele groepen opgezet om Wickmayer en Malisse een hart on de riem te steken. De groep Steun aan Wickmayer en Malisse !!!! telt inmiddels al ruim 26.000 leden.

Meer over Xavier Malisse