Het weer voor dinsdag 10 november

Dinsdag zal het boven Limburg opnieuw meestal zwaar bewolkt tot betrokken zijn. Voormiddag kan het af en toe licht regenen of motregenen. Namiddag wordt het droger maar kunnen er verspreid nog wat buitjes vallen. De minima liggen rond 5°C en de maxima lopen op tot 9°C.

rweytjens_fr

Er waait een zwakke tot matige westenwind.

Woensdag sleept er een neerslagzone over het midden en zuiden van Nederland. Het uiterste noorden van onze provincie zou hier ook af en toe mee te maken krijgen. Is het niet met de neerslag, dan wel met de bewolking die ermee samenhangt. Hoe verder naar het zuiden hoe meer opklaringen en hoe groter de kans dat het volledig droog blijft. De minima schommelen rond een graad of 3 en namiddag wordt het zo'n 8°C. De wind waait strak uit zuidwestelijke richting.

Donderdagochtend schommelt de temperatuur bij zonsopkomst rond 4°C en de maxima komen uit op 9°C. Het blijft overwegend droog boven Limburg maar er komen toch opnieuw veel wolken voor. Tijdelijk zouden die wolken ook wat motregen kunnen lossen. Er waait dan een zwakke zuidenwind. In de nacht naar vrijdag volgt er een actieve regenzone en zal ook de wind aanspannen tot vrij krachtig.

Vrijdag zou deze regenzone volgens de huidige berekeningen onze provincie reeds in de vroege ochtend via het oosten moeten verlaten. Daarachter komt er dan ruimte voor een aantal opklaringen en blijft het afgezien van een lokaal buitje overal droog. Het wordt bovendien veel flink zachter met minima die amper beneden de 10°C zakken en overdag loopt het kwik op tot zo'n 13°C. De wind waait matig uit zuidelijke richting.

Een volgende regenzone is dan weer voor zaterdag. Het blijft wel nog zacht met zowel op zaterdag als op zondag maxima boven 10°C. Vroege winterkou is voorlopig nergens te bespeuren.

Ruben Weytjens

Niet te missen