Moeskroen moet nog even wachten op beslissing licentie

Moeskroen moet nog tot vrijdag 13 november wachten op een beslissing over het verlies van de licentie. De beroepskamer van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) buigt zich dan opnieuw over het dossier.

ikerremans

Op 27 oktober besliste de Licentiecommissie dat Moeskroen zijn licentie moest afgeven. De club ging in beroep en op vrijdag 6 november werd het dossier al een eerste keer kort behandeld.

Partijdig

Verwacht werd dat de beroepscommissie maandag een uitspraak zou doen. Maar Moeskroen wraakte maandag de samenstelling van het beroepscomité, omdat er twee leden in zetelen die aan clubs gebonden zijn (Willem Van Hove van Westerlo en Roland Reynders van derdeklasser Tongeren).

Het verzet van Moeskroen maakte geen indruk en vrijdagmorgen zal de commissie zich dus met dezelfde leden over het dossier buigen.

De zaak kan sowieso nog een poos aanslepen, omdat Moeskroen nadien nog arbitrage kan inroepen. Als de club uiteindelijk definitief zijn licentie kwijtraakt, is de plaats in eerste klasse verloren.