België levert zeven stadions voor WK's 2018 of 2022

Als België en Nederland effectief de organisatie van het WK 2018 of het WK 2022 in de wacht slepen zullen er in ons land in zeven speelsteden wedstrijden plaatsvinden. Nederland krijgt vijf officiële stadions.

jrosquin

Maandag werd door de initiatiefnemers van het WK-dossier een symbolische handtekening gezet op een kaart van beide landen. De kaart werd ontvouwen door de Nederlandse zwemmer Pieter Van den Hoogeband en de Belgische ex-voetballers Paul Van Himst en Jean-Marie Pfaff.

België krijgt zeven speelsteden toegewezen: Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Gent, Genk en Luik. Nederland moet het stellen met vijf stadions: Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Heerenveen en Rotterdam.

15 december

Het Belgisch-Nederlandse WK-dossier moet uiterlijk op 15 december worden binnengebracht bij de Internationale Voetbalbond FIFA. Tegen dan zou duidelijk moeten zijn waar de verschillende stadions, met een minimumcapaciteit van 40.000 zitplaatsen, worden gebouwd.

In december 2010 zal de FIFA bekend maken wie de WK's in 2018 en 2022 mag organiseren. Rusland, Spanje/Portugal en vooral Engeland zijn grote concurrenten voor 'The HollandBelgium Bid'.