Marc Van Ranst "gedegou­teerd" door topclubs

Griepcommissaris Marc Van Ranst is erg boos op de voetbalclubs Anderlecht, Standard en Club Brugge. Die clubs planden immers een griepinenting voor elk van hun spelers, hoewel zij niet tot de risicogroepen behoren.

jrosquin

De top-drie van de Belgische competitie laat al zijn spelers inenten tegen de Mexicaanse griep. Anderlecht en Standard hebben hun spelers inmiddels al gevaccineerd. Club Brugge komt dinsdag aan de beurt.

De clubs beargumenteren dat ze nog verschillende wedstrijden in het buitenland moeten spelen en dat ze het zich niet kunnen permitteren om spelers ziek te zien worden, met het oog op erg belangrijke Europese confrontaties.

Onderzoek

Griepcommissaris Marc Van Ranst reageert erg verbolgen op het bericht. "De clubs laten zo uitschijnen dat hun spelers belangrijker zijn dan de rest van de bevolking." Van Ranst is kwaad omdat de clubs de gratis vaccins gebruiken die niet voor hun spelers bestemd zijn. "Ik ben gedegouteerd."

Griepcommissariaat Influenza gaat de vaccinatie nu laten onderzoeken. De spelers kregen de spuitjes via de medische staf, maar normaal komen momenteel enkel risicopatiënten aan de beurt. "We zijn geen politieagenten en vertrouwen op de artsen die deontologisch moeten te werk gaan", aldus Influenza.