Nederland in de bres voor boer die inbreker spiest

Een Nederlandse boer die een inbreker op zijn eigen erf te lijf ging met een riek en de man doodde, loopt grote kans om vervolgd te worden. Maar dat is niet naar de zin van de doorsnee Nederlander.

ghouben

Afgaande op de reacties op De Telegraaf wil een meerderheid van de Nederlanders dat de 52-jarige boer Piet 'Bentje' Bisseling vrijuit gaat.

Piet Bisseling en zijn partner Mientje van Deurzen stuitten zondagmorgen op de de boerderij van de familie Van Deurzen op een inbreker. Bij die worsteling kwam de 34-jarige dief, eveneens uit het Brabantse Nuenen, om het leven.

Niet in verhouding

Volgens hoogleraar Geert-Jan Knoops, die als expert terzake door De Telegraaf aangehaald wordt, riskeert Bisseling wel vervolgd te worden: "Justitie heeft daar een duidelijk beleid in. Er wordt al snel geredeneerd dat de toegepaste wijze van verdediging niet in verhouding staat tot de daden van de aanrander".

Plaatselijke BN's

De familie Van Deurzen behoort tot de lokale beroemdheden in Nuenen, plaatselijk Bekende Nederlanders dus. In de boerderij waar het voorval zich afspeelde, woont broer Harrie van Deurzen, hij is voormalig Prins Carnaval.

Meer over Nederland