Omega Pharma stapt uit Arseus

De investeringsgroep Waterland Private Equity Investments koopt een belang van 25,1% in het beursgenoteerde Arseus. Dat verdeelt werkmateriaal bij tandartsen en artsen. De verkopers zijn Omega Pharma en Couckinvest.

jvangeyte

Arseus ontstond in 2007 als een afsplitsing van Omega Pharma. Die operatie gaat nu een stapje verder. Omega Pharma verkoopt namelijk 7,5 miljoen aandelen - goed voor 24,04% van het bedrijf - aan Waterland. Daarnaast doet ook Couckinvest - de privévennootschap van Omega Pharmabaas Marc Couke 330.000 aandelen of 1,06% van de hand aan Waterland.

Waterland betaalt 8 euro per aandeel. Dat bedrag kan nog worden verhoogd met maximaal 2,75 euro indien het investeringsfonds er later in slaagt om zijn participatie met winst door te verkopen.

Na de transactie verdwijnt Omega Pharma als aandeelhouder bij Arseus. De belangrijkste aandeelhouders zijn nu Waterland Private Equity Fund IV (25,10%), Couckinvest (11,31%), Fortis Investment Management ((8,84%) en Arseus zelf (3,12%). 51,63% van de aandelen zitten via de beurs bij het publiek.

JVG