Speurders wachten op DNA-resultaten zaak-Younes

Het onderzoek naar de vermiste Younes (4) zit nog altijd muurvast. Speurders stellen hun hoop op de resultaten van het DNA-onderzoek.

jrosquin

Younes Jratlou verdween in de nacht van 25 op 26 oktober. Volgens zijn broertje Wazir (8) verliet het jongetje de woning in Le Bizet (Henegouwen) rond 4u ’s morgens. Hij was op blote voeten en droeg enkel een pamper en een dunne blauwe trui. De ouders van het kind, Mohamed Jratlou (65) en Naïma Zraida (42), hadden toen slaande ruzie. Pas twee uur later ging de vader de verdwijning van zijn zoontje aangeven bij de politie.

Bloedsporen

Dagenlang zochten tientallen politiemannen de Belgisch-Franse grensstreek af op zoek naar sporen van de kleuter. Maar zonder resultaat. Bij een huiszoeking in de woning van de ouders werden wel bloedsporen gevonden. Of die van Younes zijn, is nog niet zeker. DNA-onderzoek moet hierover uitsluitsel brengen. Maar zo’n onderzoek neemt tijd in beslag. Daarnaast is er ook DNA-materiaal meegenomen uit de wagen van het gezin.

Volgens de Doornikse procureur Marie-Claude Maertens blijven alle pistes open. Younes kan effectief zijn weggelopen en verdronken zijn in een van de waterlopen in de buurt. De kleuter kan ook meegenomen zijn door een onbekende, of ontvoerd op vraag van een van de ouders. Of Younes heeft tijdens de ruzie van zijn ouders een klap gekregen en is ongelukkig ten val gekomen en overleden.

Afgelopen donderdag moesten de ouders van het kind de avond van de verdwijning naspelen. Dat leverde een aantal tegenstrijdigheden op, maar geen nieuwe elementen die het onderzoek vooruit kunnen helpen.

TG